Antivirus: dezinstalati AVG daca este importanta confidentialitatea

Un sondaj PCMag evidentiaza practicile antivirus-ului Avast AVG cu privire la datele dvs. personale. Antivirusul gratuit colecteaza date in mod anonim. Acesta permite gigantilor web sa urmareasca pur si simplu toata activitatea dvs. pe internet.

Avast si filiala sa AVG sunt din nou implicate intr-un caz de vanzare de date cu caracter personal. De data aceasta, solutia lor antivirus gratuita este acuzata ca colecteaza si impartaseste informatii personale. PCMag și Motherboard au efectuat o investigatie comuna care dezvaluie modul in care antivirusul isi tradeaza utilizatorii in favoarea unor giganti precum Microsoft, Amazon sau Google.

Avast AVG antivirus: un antivirus gratuit devine spyware?

Solutia antivirus gratuita AVG va monitorizeaza intreaga activitate pe Internet si o imparte cu Jumpshot, filiala sa specializata in marketing online. In special, colecteaza istoricul de navigare si date referitoare la achizitiile online. Clientii Jumpshot pot astfel sa cunoasca exact calatoria dvs. si ce tip de consumator sunteti. Pe cheltuiala Avast, software-ul ofera optiunea de a accepta sau de a refuza schimbul de date. El precizeaza ca „sunt complet anonimi si nu pot fi folositi pentru a va identifica sau viza”.

Sondajul efectuat de PCMag si Motherboard arata ca colectia este departe de a fi anonima. Desi nu este legat de o adresă IP sau e-mail, Avast o asociaza cu ceea ce numesc un „ID de dispozitiv”. Se presupune ca acest identificator unic si persistent iti garanteaza anonimatul, insa iti tradeaza identitatea. Daca ID-ul dispozitivului 1234 a mers pe Amazon pentru a cumpara un iPad Pro de la Safari v.13.0.4 pe 25/12/20 la 14 h 34 min 33s si 72 ms, Amazon nu are nicio problema sa stie cine este. Daca doriti sa ramaneti anonimi, dezactivati colectarea de date sau alegeti un antivirus gratuit mai bun.

Ce părere ai?

      Lasa un comentariu

      WeezIT.ro