Calculatoarele pentru gaming consumă multă energie electrică

PC Gaming

PC Gaming

Nu este deloc suprinzător pentru cineva care deține un astfel de PC destinat jocurilor

Pentru gameri nu este o noutate această știre, aceștia știind foarte bine că de obicei calculatoarele pentru gaming sunt echipate cu surse de alimentare capabile să ofere 800W sau chiar 1.5KW, necesare pentru alimentarea plăcilor video consumatoare de energie dar și pentru procesoarele performante care le oferă o experiență de joc la înaltă rezoluție. Consumul mai mare de energie electrică spre deosebire de un calculator obișnuit nu este o surpriză.

În lume există doar 2,5 la sută calculatoare gaming din totalul de calculatoare personale utilizate, însă aceste PC-uri reprezintă 20 la sută din energia consumată de toate calculatoarele (75 TWh/an, echivalentul a 10 miliarde de dolari).

Un calculator destinat gaming-ului ce conține o configurație de componente eficiente, inclusiv monitor, este estimat la un consum de energie de de aproximativ 1400 kWh/an, echivalentul a zece console de jocuri, șase calculatoare standard, sau trei frigidere.

Numărul persoanelor ce folosesc PC-uri high-end este în creștere, la fel și piața de jocuri – detalii aici.

Care ar putea fi soluția acestei probleme legate de consum? Fabricarea componentelor PC cu un consum redus de energie. Da, producătorii de componente hardware pentru PC au tendința de a se îndrepta spre o eficiență mai bună, însă în momentul de față consumul redus de energie nu își lasă amprenta foarte mult cand vine vorba despre gaming, spre deosebire de laptop-uri și PC-uri standard echipate cu procesoare și plăci video cu tehnologie încorporată pentru reducerea consumului. Totuși, aceste PC-uri standard nu sunt solicitate în jocuri, ci de obicei sunt folosite pentru vizionare de filme, editare documente, navigare pe internet, deci nu sunt pentru a rula cele mai retențioase jocuri.

Este bine de știut că pe piață există și componente hardware cu un consum de energie mai redus spre deosebire de altele. De obicei, gamerii își construiesc singuri calculatoarele, însă majoritatea planifică achiziția de componente în funcție de „cele mai mari și cele mai rele” componente pe care le pot găsi.

Recomand o planificare amănunțită folosind resursele online pentru o achiziție ce are ca scop eficiența energetică. Chiar dacă produsul găsit nu oferă o performanță egală cu cel ce nu dispune de această eficiență, diferența dintre cele două ar putea fi insesizabilă.

Ce părere ai?

      Adaugă un comentariu

      Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

      WeezIT.ro