Preț bun

Canon 2000D – DSLR pentru începători

Aparat foto Canon 2000D pentru începători

În timp ce popularitatea camerelor fără oglindă creşte constant cu fiecare an care trece (şi interesul pentru camerele compacte şi DSLR-uri este în declin lent), suntem încă departe de a ajunge la acel moment în care ar putea fi considerate irelevante şi, astfel, o mulţime de producători sunt încă setați pe lansarea de noi modele în ambele categorii în 2018. Astăzi, avem unul dintre cei mai noi reprezentanţi ai camerelor accesibile DSLR, Canon 2000D.

Este succesorul Canon 1300D şi în cele din urmă marchează o îmbunătăţire mai mare faţă de linia 1000D şi asta datorită adăugării unui nou senzor de 24 de megapixeli (care înlocuieşte un deceniu vechi de 18 megapixeli care şi-a găsit drumul în multe camere de luat vederi de la Canon până acum) şi o performanţă burst mai eficientă (deşi la aceeaşi viteză ca înainte). În afară de asta, avem de-a face cu o cameră aproape asemănătoare cu cea a modelului mai vechi, 1300D, ceea ce pune Canon 2000D într-o poziţie destul de interesantă.Pe cont propriu, sună ca o cameră decentă pentru un DSLR destinat începătorilor, dar este posibil să nu aducă suficiente caracteristici noi pentru a atrage proprietarii predecesorului său pentru a face upgrade-ul. Deci, Canon 2000D este în principal destinat unei generaţii mai noi de fotografi începători şi amatori şi o vom trata ca entitate proprie. Deci, să începem să aruncăm o privire detaliată asupra specificaţiilor sale.
Canon EOS 2000D
Așa cum am menționat deja, punctul principal de vânzare al Canon 2000D trebuie să fie senzorul APS-C de 24 megapixeli, dar, din nefericire, nu am reușit să găsim informații cu privire la care dintre senzorii de 24 de megapixeli Canon a introdus în interiorul corpului său (cel pus în 750D și, de exemplu, 80D nu sunt aceleași cu cele din urmă, ceea ce aduce o mai bună performanță dinamică și zgomot de imagine redus).Indiferent de situație, ar trebui să vă așteptați să obțineți un echilibru bun de umbre și lumină puternică la valori inferioare ISO și nu foarte mult zgomot de imagine la valori de până la ISO de 3200. Senzorul însuși suportă valori ISO native cuprinse între 100 și 6400, care pot fi extinse la 12800 (nu v-aș sfătui să utilizați această valoare decât dacă trebuie să vă luați fotografia aleasă cu orice preț și o veți posta doar pe rețelele sociale sau pe site-uri similare, deoarece crește volumul zgomotului și reducerea detaliilor obținute

Corp şi manipulare

După cum am stabilit deja, Canon 2000D este o cameră care va atrage mai ales pe cei care caută cea mai simplă şi directă experienţă DSLR pe care aţi putea să o găsiţi printre camerele de astăzi. Design-ul prezent pe acest model este exact ceea ce v-aţi aştepta de la un Canon DSLR tradiţional şi având în vedere că a funcţionat foarte bine în trecut, nu suntem surprinşi deloc de faptul că nu s-au schimbat multe de data asta. Este aceeasi forma agronomica pe care o iubim si o apreciem cu totii de la un DSLR, un aranjament logic pe butoane, familiar pentru oricine care a folosit un DSLR inainte si usor de gasit pentru orice nou-veniţi si cu aceeasi calitate de construire pe care ai astepta de la un entry-level – Canon 2000D (construcţie plastică, dar realizată foarte bine şi fără a face camera să se simtă ca un produs de plastic).
Canon 2000D
Canon 2000D - Cel mai mic preț

Aparat foto Canon 2000D pentru începători

Focalizarea – Canon 2000D

Tendinţa de a oferi un set de caracteristici de bază, dar utile şi de încredere continuă, de asemenea, capabilităţile de focalizare ale Canon 2000D. Sistemul AF de detectare a fazelor în 9 puncte nu prezintă nici o tehnologie de ultimă oră, ci una care a fost deja parte a multor alte DSLR-uri de la începutul anului Canon de-a lungul anilor şi a oferit fotografilor începători performanţă suficient de bună pentru a fi capabili să capteze fotografii de calitate în cele mai multe situaţii. Dacă se întâmplă să fotografiaţi în lumina naturală şi subiectele în mişcare nu sunt prioritatea dvs., atunci nu veţi avea nici o problemă cu focalizarea rapidă şi precisă, deoarece beneficiile tehnologiei de detectare a fazelor sunt prezente în continuare, în ciuda numărului redus de puncte de focalizare cu care camera trebuie să lucreze. Urmărirea performanţei este o altă chestiune. În timp ce ar trebui să puteţi capta câteva fotografii cu oameni, animale de companie şi alte subiecte care nu se mişcă în mod imprevizibil (dacă dețineți unele dintre cele mai noi lentile STM sau USM), nu trebuie să vă aşteptaţi să obţineţi o rată foarte mare de imagini perfect focalizate pentru ceva mai exigent. Pe partea pozitivă, rata de 3 fps (în timp ce nu este o viteză extrem de rapidă de la sine) funcţionează foarte bine datorită bufferului JPEG nelimitat care merge împreună cu acesta şi vă va permite cel puţin să trageţi cât timp aveţi spaţiu suficient pe cardul de memorie şi astfel creşteţi şansa de a obţine imagini mai utilizabile în cele din urmă. Atunci când vine vorba de performanţe reduse la lumină, sistemul AF s-a dovedit a se comporta decent, dar nu este în paralel cu camerele mai avansate, iar utilizarea focalizării manuale este recomandată pentru fotografiile cele mai critice şi pentru cele mai întunecate scene pe care le-aţi găsit.

Video – Canon 2000D

Acum, dacă există o categorie care a fost victima celor mai multe măsuri de reducere a preţurilor, trebuie să e modul de film al lui Canon 2000D. În timp ce limitările nu vă vor opri să creaţi videoclipuri plăcute, acestea vor deranja pe cei care doresc mai multe funcţii actualizate şi mai mult control în calitatea imaginii şi în departamentul audio. Deci, ceea ce obţineţi este un DSLR care poate înregistra videoclipuri decente 1080p şi 720p, dar cu câteva argumente pro şi contra care merg împreună cu acea capacitate.În primul rând, sunetul este înregistrat în mono şi nu în stereo, dar având în vedere faptul că chiar şi unele smartphone-uri emblematice, cum ar iPhone X, nu captează sunet stereo (şi se vând aşa de nebunesc) şi oamenii care cumpără această cameră nu vor face orice lucrare video profesionistă, calitatea audio va fi acceptabilă pentru majoritatea acestora (va lipsi şi microfonul şi mufele pentru căşti). Când vine vorba de concentrarea performanţei, povestea este aceeaşi ca şi cu cea audio; sistemul de contrast AF inclus nu va impresiona pe nimeni, dar vă va oferi o viteză şi o acurateţe decentă dacă vă asiguraţi că utilizaţi un obiectiv suficient de capabil cu motorul STM (care este o trăsătură a multor lentile accesibile Canon).

Ce părere ai?

      Adaugă un comentariu

      Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

      WeezIT.ro