Canon a dezvaluit doua noi aparate foto DSLR Full Frame

Canon 5Ds

Canon 5Ds

Asteptam de ceva timp ca cei de la compania Canon sa apara cu un nou model de aparat foto DSLR Full Frame cu rezolutie mare, iar acum compania a anuntat oficial noul model. Cu toate acestea, desi asteptam sa fie dezvaluit oficial, Canon tot a reusit sa surprinda cu ceva, si anume anuntarea a doua modele de aparate foto DSLRCanon EOS 5DS si Canon EOS 5DS R, ambele fiind echipate cu un senzor Full Frame de 50.6 MP.

Diferenta majora dintre cele doua este ca cel din urma beneficiaza de un filtru low-pass cancellation (care, conform Canon, maximizeaza rezolutia senzorului si ofera o calitate vizibila mai buna a imaginii). Ambele aparate foto DSLR au o multime de caracteristici.

Pentru inceput, noile camere ofera o gama ISO cuprinsa intre 100 si 6400 cu posibilitatea de a extinde la 50-12800. Pentru mai multa flexibilitate, rezolutia aparatelor foto DSLR permite trei moduri de crop – 1.3x, 1.6x si 1:1, permitand fotografilor sa detina ambele game suplimentare pe propriile lentile, de obicei oferite de camerele APS-C, precum si functionarea lentilelor ca pe un corp 35 mm. In timpul fotografierii la 1.6x, utilizatorii pot obtine imagini la rezolutia de 19 megapixeli.

In plus, pe langa acestea se adauga procesorul Dual DIGIC 6 pentru manipularea rapida si fara probleme impreuna cu un sistem de auto focus cu 61 puncte de focalizare, 41 puncte tip cruce, 5 cadre pe secunda si un display LCD Clear View II de 3.2 inch. Insa trebuie sa spun ca lipseste Wi-Fi si GPS.

Un nou obiectiv Wide

Se pare ca lansarea a doua aparate foto DSLR de inalta rezolutie nu este de ajuns pentru Canon, compania nu s-a oprit aici anuntand si un nou obiectiv rectiliniar cu cel mai mare unghi de vizualizare, EF 11-24mm f/4L USM. Obiectivul este destinat fotografiilor landscape si de arhitectura si se mandreste cu trei lentile asferice, inclusiv un element asferic de fond care maximizeaza calitatea imaginii si ofera niveluri minime de distorsionare. Canon a mentionat ca obiectivul este destul de robust pentru a fi folosit in conditii de vreme extrema.

EF 11-24mm f4L USM

EF 11-24mm f4L USM

Desi preturile si datele de lansare nu au fost inca dezvaluite local si avand in vedere ca anunturile sunt inca proaspete, nu ma astept ca noile aparate foto DSLR si obiectivul EF 11-24mm f/4L USM sa fie ieftine, facand parte dintr-o categorie superioara a gamei de aparate foto de la Canon.

Preturile estimative pentru aceste produse sunt urmatoarele: Canon 5DS – 4000 € si Canon 5DS R – 4250 €, doar body. Iar obiectivul wide va avea un pret aproximativ de 3000 €.

Ce părere ai?

      Lasa un comentariu

      WeezIT.ro