3 obiective foto pe care ar trebui să le ai

PREGATESTE CADOURILE! ALEGE UN CEAS HUAWEI, UN PRODUS APPLE, SAU UN LAPTOP GAMING

Ce obiective foto ar trebui să cumpăr?

Este întrebarea cea mai frecventă în rândurile fotografilor începători. În timp ce pe piață există o mulțime de tipuri de obiective foto potrivite pentru diferite nevoi și situații, trei dintre aceste obiective ar trebui să îți ofere tot ceea ce ai nevoie, cel puțin pentru început: un zoom rapid și practic (18-55), un obiectiv macro și un teleobiectiv (70-300/70-200). Aceste trei obiective îți pot oferi versatilitate pentru a fotografia în aproape orice condiții. În plus, aceste trei obiective foto sunt disponibile aproape pentru toate sistemele și monturile aparatelor foto de pe piață.

Zoom-ul cu scop general

Un începător, cel mai probabil, va folosi prima dată obiectivul 18-55, un obiectiv destul de acceptabil și versatil pentru aparatele APS-C, iar pe format 35mm, 24-70mm este un zoom care poate fi folosit în diverse situații. Ambele obiective foto oferind atât posibilitatea de zoom pe obiecte la distanță cât și de a fotografia la unghi larg. Pentru un control mai mare asupra adâncimii de câmp, ar trebui să înlocuiești obiectivul de kit cu unul mai rapid (cu diafragmă fixă de f/2.8 dacă este posibil). Sigma 17-50mm f/2.8 ar fi o alegere înțeleaptă pentru viitor, fiind mult peste obiectivul de kit 18-55, dar și prețul este pe măsură. Ambele variante sunt bune pentru plimbarile prin oraș cu aparatul în mâmă și nu ești sigur ce vei fotografia.

Obiectivul macro

Dimensiunea acestui obiectiv nu este atât de importantă precum capacitatea de a crea o mărire a subiecților 1:1. Un obiectiv macro de 50 sau 60mm f/2.8 ar fi o alegere potrivită datorită dimensiunii reduse, fiind ușor de transportat. Poate fi folosit chiar și ca un obiectiv decent pentru portret (foarte sharp, iar f/2.8 ofră o zonă destul de mică de focalizare) și nivelul de detaliu pe care îl poți obține atunci când fotografiezi de aproape este fantastic. Un obiectiv foto macro îți oferă acces la o lume cu totul nouă. De asemenea, dacă dorești să experimentezi cu fotografia de produs (bijuterii, alimente, etc.), acest tip de obiectiv îți permite să captezi un nivel de detaliu mult mai mare decât este posibil cu obiectivele non-macro.

Teleobiectiv-ul

Sunt mai multe modele de teleobiective pe piață, în funcție de buget. Pentru începători un 70-300 (cu stabilizator) oferă un interval satisfăcător, iar pentru pretențioși, un 70-200 f/4 (sau chiar f/2.8) este un upgrade care nu dă greș. Teleobiectivul îți oferă un interval mare de zoom și o profunzime mică de câmp (în funcție de diafragma minimă) pentru a scoate subiectul în evidență. Pentru subiecți în mișcare rapidă, deschiderea mai mare a diafragmei, f/4 sau f/2.8, îți va permite să fotografiezi la viteze mai mari de declanșare care te va ajuta să captezi subiecte precum păsări sau sport. În plus, este și un obiectiv excelent pentru portret, deoarece distanța focală minimizează distorsiunile și îngustează unghiul de vizualizare pentru a umple cadrul cu subiectul.

Sunt sigur că mulți dintre voi care citesc acest articol considerați esențiale cu totul alte obiective. Un 50mm rapid, un obiectiv cu unghi larg, sau un zoom mai mare… obiective excelente de deținut. Cu toate acestea, pentru cineva nou în fotografie sau care tocmai și-a cumpărat primul DSLR, aceste trei obiective îi va oferi versatilitatea de a fotografia în aproape orice situație.

We will be happy to hear your thoughts

Lasa un comentariu

WeezIT.ro
Logo