Fotografia de nuntă – Sfaturi pentru începători

Fotografia de nunta

Fotografia de nunta

O colecție de sfaturi esențiale pentru fotografia de nuntă

Dacă practici fotografia de ceva timp și te-ai hotărât să încerci și fotografia de nuntă, acesta este locul pentru însușirea unor cunoștințe. Fie că dorești să capeți experiență ca fotograf nuntă neoficial în ziua cea mare, sau pur și simplu ești în căutarea unor indicii pentru îmbunătățirea portretelor personale, îți ofer în acest articol o mulțime de sfaturi care sper să te ajute.

Sfaturi generale pentru fotografia de nuntă

Folosește o deschidere largă a diafragmei

Utilizarea cea mai largă a diafragmei, pe care ți-o permite obiectivul (pentru o adâncime de câmp îngust) poate crea un efect foarte atrăgător pentru fotografia de nuntă, păstrând subiectul în zona de focalizare în timp ce obții un fundal estompat. Focalizarea trebuie să fie foarte precisă când folosești o diafragmă deschisă.

Încearcă slow-sync flash

Dacă folosești un bliț, încearcă o viteză de declanșare cât mai mică – 1/15 până la 1/25 secunde – pentru a utiliza din plin iluminarea ambientală. Dacă ești aventuros, încearcă un panning cu obiecte în mișcare în timp ce declanșezi blițul pentru înghețarea subiectului, ai putea obține un efect frumos.

Poziția miresei

Pentru imagini măgulitoare ale miresei, asigură-te că aceasta nu are brațele îndoite (o îndoire ușoară a brațelor este cea mai bună, să nu fie drepte) în timp ce ține buchetul de flori. Dacă este posibil, cere-i să creeze un „S” cu corpul ei, similar cu modul în care pozează modelele. Răsfoiește câteva reviste pentru femei pentru a vedea cum pozează modelele, pentru a obține o idee.

Uită-te după linii

Încearcă să profiți la maxim de liniile arhitecturale puternice pentru a le folosi ca fundaluri pentru fotografii. Ține minte, dacă găsești fundalul potrivit, încadrează și prim-plan-ul pentru a crea compoziția perfectă. Cercetează locul de întâlnire pentru a vedea ce elemente arhitecturale ar putea funcționa cel mai bine.

Utilizează creativ modele de lumini

Dacă există modele de lumini interesante în afara bisericii, le poți folosi pentru a adăuga impact și dramă fotografiilor. Fii conștient, aceste modele de lumini pot apărea și dispărea după cum progresează ziua, astfel încât va trebui să lucrezi rapid pentru a le captura.

Încadrează cuplul

Când fotografiezi mireasa și mirele în mașina nupțială, încearcă să fi creativ prin utilizarea ferestrelor pentru încadrare, sau chiar sari în mașină dacă aceștia sunt de acord.

Înclină aparatul de fotografiat

Înclinarea camerei adaugă un sentiment de mișcare într-o imagine. Nu ești nevoit să ții întotdeauna aparatul în format portret sau peisaj, fi adventuros și aliniază liniile compoziției pe diagonală pentru a crea impact. Ca și în cazul altor tehnici, nu exagera cu asta, una sau două imagini sunt de ajuns.

Caută umbra

Dacă fotografiezi nunta într-o zi cu soare foarte puternic, încearcă să muți cuplul sau grupul undeva la umbră pentru a obține o expunere mai bună. Mai poți folosi fill-in sau flash forțat pentru a echilibra scena. Poți găsi setarea fill flash prin modurile bliț ale camerei.

Adaugă blur

Încearcă să experimentezi cu imagini de la primul dans folosind un timp de expunere mic pentru a oferi imaginilor un sentiment de mișcare. Folosește o combinație de flash și un timp de expunere lent pentru a îngheța mișcarea cuplului în timp ce încă capturezi ambianța și mișcarea. Este posibil să fi nevoit să crești sensibilitatea ISO a aparatului – deși zgomotul de imagine va deveni mai evident în condiții de lumină scăzută.

Fotografia de nuntă ascunsă

Uită-te în altă parte

O nuntă nu se întâmplă doar în fața ta. Uită-te în jur pentru alte oportunități de fotografiere care ar putea fi în spatele tău. La urma urmei, te vei uita la ceea ce văd subecții tăi. Dacă dorești să capturezi memoriile lor din acea zi, uită-te la ce se uită ei.

Acordă atenție detaliilor

Uită-te după lucruri mici, dar fi atent și la imaginea de ansamblu. De multe ori, detaliile pot trece neobservate de către oaspeții la nuntă, și totuși când văd o captură ce conține detalii, amintirile vor năvăli rapid înapoi. Așadar, fi conștient de tot ce te înconjoară și nu îți fie teamă să fotografiezi.

Privește de jos

Încearcă să fotografiezi dintr-un punct de vedere scăzut. Evită să stai pe vine. O astfel de poziție te face instabil și te-ai putea trezi cu fotografii ruinate de mișcarea aparatului. Dacă asfaltul/drumul sau oriunde te-ai afla nu este ud, îngenunchează, sau chiar întinde-te, în scopul de a avea o șansă mai mare de a menține aparatul nemișcat.

Așteaptă o secundă

Lasă alte persoane să facă fotografii apoi capturează subiecții în timp ce sunt relaxați. Fotografiile aranjate sunt ok pentru astfel de ceremonii, dar atunci când scopul este de a captura emoția evenimentului, oamenii dau mai bine în poze atunci când sunt fericiți, relaxați și nu sunt tulburați când persoanele îi fotografiază.

Adaugă zgomot de imagine

Un fotograf nuntă probabil că nu ar fi de acord cu acest sfat, însă zgomotul de imagine poate adăuga atmosferă fotografiilor iar lipsa flash-ului nu atrage atenția asupra ta. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să distragi atenția invitaților prin intermediul flash-ului, atrăgând atenția asupra ta. Setările ISO ridicate utilizate în fotografia în lumină scăzută poate crește puțin zgomotul de imagine, dar acest lucru poate adăuga caracter fotografiilor.

Încearcă un teleobiectiv

Obiectivul lung te ține departe de acțiune, în calitate de observator. De asemenea, acestea crează efecte de perspectivă interesante, care pot adăuga dramă fotografiilor. Ai grijă, evită tremuratul aparatului care poate fi indus atunci când folosești un astfel de obiectiv. Un trepied robust este un accesoriu util în astfel de situații.

Interacționează cu organizatorii

Ei știu ce se întâmplă de fapt, spre deosebire de ceea ce ar trebui să fie. Organizatorii îți pot oferi ponturi despre unde și când va fi cineva. Așadar, este înțelept să te consulți cu aceștia pentru a fi în locul potrivit la momentul potrivit.

Fi atent la râsete

Nunțile sunt evenimente fericite, așa că fi atent la râsete și poți captura imagini memorabile. Fotografia de nuntă în care oamenii sunt fericiți și relaxați este foarte bună, deci folosește-ți atât urechile cât și ochii pentru a monitoriza dinamica petrecerii și mută-te în locul în care are loc acțiunea.

1 Comentariu
  1. Sfaturi chiar foarte bune!

    Adaugă un comentariu

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    WeezIT.ro