Inteligență artificială pentru Huawei Mate 10

PREGATESTE CADOURILE! ALEGE UN CEAS HUAWEI, UN PRODUS APPLE, SAU UN LAPTOP GAMING

Noul procesor Kirin de la Huawei ar putea imita creierul uman

Se pare că inteligența artificială este următorul pas pe care îl vor aborda companiile producătoare de telefoane mobile. Compania chineză, Huawei, fiind prima care își dezvăluie intențiile de a folosi inteligența artificială în viitoarele sale smartphone-uri. Mai exact, ne așteptăm să vedem noul procesor în dispozitivul Huawei Mate 10, care va fi primul smartphone ce va fi echipat cu un Neural Processing Unit (NPU).

Anunțat la IFA 2017, următorul telefon Huawei va include chipset-ul Kirin 970 al companiei, care se va bucura de inteligență artificială ce va duce la experiențe „cu adevărat personalizate” pentru utilizatori, afirmă compania.

Integrat în același cip de 10nm care va executa sarcini de procesare standard cum ar fi grafică și imagini, aspectele IA cuprind un strat suplimentar de capabilități de detectare și predicție. Acest lucru ar putea să ducă la o recunoaștere facială mai puternică sau schimbări specifice la interfața cu utilizatorul. Fără a fi nevoie să se bazeze exclusiv pe cloud pentru a colecta structura datelor dumneavoastră.

Cu ceva zile înainte de lansarea iPhone 8 de către Apple, anunțul companiei Huawei este o încercare clară de a se poziționa la nivelul tehnic al rivalilor săi și speră să ofere dispozitivelor viitoare un avantaj față de concurenți.

Lăsând la o parte inteligența artificială, noul procesor va fi unul octa-core twin-quad care rulează la 2.4GHz și 1.8GHz, un cip grafic de 12 nuclee, ISP-uri duale pentru îmbunătățirea calității și performanței camerei, plus o durată de viață mărită a bateriei de până la 50%. Cel mai probabil, dacă ar fi să atragă ceva cu adevărat clienți, ar fi ultima caracteristică.

We will be happy to hear your thoughts

Lasa un comentariu

WeezIT.ro
Logo