Jocurile FPS (first-person shooter) sunt bune pentru ochi

PREGATESTE CADOURILE! ALEGE UN CEAS HUAWEI, UN PRODUS APPLE, SAU UN LAPTOP GAMING
Medal of Honor

Medal of Honor

Cercetatorii au raportat recent ca jocurile video FPS (first-person shooter) pot ajuta vederea. Oamenii de stiinta au luat sase subiecti cu tulburari de cataracta si le-au cerut sa joace Medal of Honor 40 ore pe parcursul unei luni. Subiectii s-au jucat timp de 2 ore pe zi, cinci zile pe saptamana, timp de o luna.

Daphne Maurer, de la McMaster University in Canada, care a condus studiul, a spus ca timpul de joc a fost limitat deoarece nu a vrut ca subiectii sa devina dependenti de joc. Probabil acesta este si unul din motive pentru care au ales Medal of Honor in loc de Battlefield 3 sau Call of Duty. Cinci din cei sase participanti au aratat o imbunatatire dupa terminarea lunii. “Au fost capabili sa recunoasca chipuri mult mai usor, precum si judecarea directiei de miscare a unor puncte de pe un mic print.” Este o veste buna pentru EA, care ar putea pune acum un insemn pe spatele carcasei Medal of Honor pe care sa scrie “imbunatateste vederea!”.

Maurer a spus, “sistemul nervos vizual este inca suficient de maleabil pentru a forma sau dezvalui conexiunile la maturitate… si banuim ca ar putea fi adevarat pentru orice tip de defect vizual.”

Se crede ca jocurile FPS creste nivelul de dopamina si adrenalina, ceea ce face creierul mai activ, care la randul sau ajuta la imbunatatirea acuitatii vizuale.
Urmatorul pas pentru Maurer si echipa ei este de a crea un “joc video non-violent perfect pentru imbunatatirea vederii”.

1 Comment
  1. asta chiar ca e destul de diferit de ce se stie deja, si anume ca expunerea lunga durata la un monitor slabeste vederea.

Lasa un comentariu

WeezIT.ro
Logo