Malware Android care înregistrează în secret

Intimitatea utilizatorilor Android amenințată de un malware

Toată ziua umblăm cu telefonul în buzunar sau în geantă, făcându-l un dispozitiv de interceptare excelent. La urma urmei, are o conexiune constantă la internet, un microfon, și o mulțime de date personale. Infractorii online creează uneori aplicații spyware menite să transforme telefoanele în dispozitive de ascultare. O versiune urâtă a unei asemenea aplicații se răspândește în prezent prin ecosistemul dispozitivului Android. Așa-numitul malware Android “SonicSpy” a apărut chiar și în Play Store,  dar Google a reușit să îl elimine.

Potrivit Lookout Security, mai mult de 4.000 de aplicații care conțin acest malware AndroidSonicSpy, au apărut online din februarie. Malware-ul utilizează sistemul de permisiuni Android pentru a înregistra audio și le pune la dispoziția celor ce se ocupă de acel server. Cu toate acestea, utilizatorul trebui să acorde permisiuni de înregistrare audio pe dispozitivele mai noi. Android permite controlul permisiunilor în Marshmallow, dar mulți utilizatori apasă orbește căsuțele pentru a confirma permisiunile atunci când aplicațiile solicită acest lucru.

Odată setat în sistem, acest malware Android poate să capteze audio, să facă fotografii și să acceseze jurnalele de apeluri. Datele pot fi încărcate pe un server la distanță pentru scopuri necunoscute (dar probabil rău intenționate). Se conectează la un domeniu pe ddns.net, care este un serviciu fără IP care ascunde proprietarul acestui malware Android.

Ce părere ai?

      Lasa un comentariu

      WeezIT.ro