Microsoft elimină opțiunea de a dezactiva Windows Defender

PREGATESTE CADOURILE! ALEGE UN CEAS HUAWEI, UN PRODUS APPLE, SAU UN LAPTOP GAMING

Cei dintre noi care folosim Windows 10 destul de mult își vor aminti o perioadă în care sistemul de operare Microsoft nu avea propriul antivirus.

Adăugarea unui antivirus a fost controversată la acea vreme, dar Microsoft a spus că este o evoluție necesară pentru a proteja utilizatorii. De-a lungul timpului, Windows Defender a devenit mai capabil și mai profund integrat cu sistemul. 

În ultimele versiuni Windows 10, Microsoft a dus lucrurile la concluziile lor logice, eliminând opțiunea de a dezactiva complet Defender. Microsoft este în mod regulat criticat pentru eliminarea opțiunilor de personalizare în Windows, dar această schimbare are de fapt un sens.

În Windows 10, nu a existat niciodată o modalitate „ușoară” de a dezactiva DefenderCei care doreau cu adevărat să oprească antivirusul erau nevoiti să facă acest lucru prin căutarea în registrii pentru a modifica cheia „DisableAntiSpyware”. După cum subliniază Microsoft, a pus această cheie în Windows, astfel încât constructorii de sisteme și profesioniștii IT să poată opri Defender pentru a putea implementa un program AV. Desigur, unii utilizatori au apelat la această caracteristică pentru a opri programul AV Microsoft. 

Conform Microsoft, acesta a eliminat cheia registrului, deoarece nu mai este necesar pentru scopul propus. Windows 10 poate acum să detecteze când există un alt program antivirus care rulează și se dezactivează. Astfel, acest lucru vă împiedică să rulați Windows fără o soluție Antivirus. Va trebui doar să speri că Defender se oprește corect pentru a evita problemele de stabilitate care pot rezulta din administrarea a două programe de securitate. 

Puteți vedea cel puțin punctul de vedere al Microsoft – există foarte puține motive pentru a avea o opțiune în Windows pentru a dezactiva funcțiile anti-malware. La urma urmei, internetul este un loc periculos, fără nimic între tine și nenumărate pericole. În același timp, aceasta nu a fost tocmai o soluție ușor de descoperit. Majoritatea oamenilor care își editează registrul Windows o fac pentru că au un motiv. Chiar și acum există o opțiune de a opri temporar Defender, care este ascunsă în „Setările de viruși și protecție”. Acest lucru ar trebui să aibă grijă de majoritatea cazurilor de utilizare, lăsând foarte puține persoane care doresc să ruleze un computer fără software AV neprotejate. Acesta este, fără îndoială, un grup foarte restrâns. 

Cu siguranță vor exista oameni supărați în legătură cu această schimbare, dar există multe alte lucruri care se întâmplă cu Windows pentru a fi mai supărați. De exemplu, nu puteți dezinstala noul Edgepanoul de control dispare și aproape fiecare nouă actualizare pare să rupă altceva. Hei, cel puțin vei avea antivirus. 

We will be happy to hear your thoughts

Lasa un comentariu

WeezIT.ro
Logo