Nikon D5300 – Se merită trecerea la un aparat foto DSLR?

Nikon D5300

Nikon D5300

Nikon D5300 – Următorul pas spre fotografia profesională

Dacă ești pasionat de fotografie și până în acest moment ai dus la limite aparatul foto compact sau bridge, poate ar trebui să te gândești la următorul pas spre fotografia profesională.

Ce îți oferă în plus un aparat foto DSLR?

Fie că alegi un aparat foto DSLR Nikon D5300 sau oricare altul, vei beneficia de foarte multe plusuri. În primul rând ai un control total asupra aparatului. Dacă până acum nu ai mai manevrat un DSLR sau un aparat bridge ce oferă control manual asupra setărilor, probabil te vei simți copleșit ce tot ce trebuie să știi. Cu toate acestea, nu trebuie să renunți, toate aceste lucruri se învață, internetul fiind plin de tutoriale care te pot ajuta la început. Cu un control total asupra setărilor aparatului, singura ta limită este imaginația.

De asemenea, important de știut este că un aparat foto DSLR are un senzor de imagine mult mai mare decât un aparat foto compact. Senzor mai mare înseamnă mai multă lumină dar și mai multe detalii ale imaginilor.

Nikon D5300 este echipat cu un senzor DX (echivalentul APS-C), ceea ce înseamnă că nu este cel mai mare senzor disponibil pentru aparatele foto DSLR, acela fiind FX (Full Frame), însă când vorbim despre Full Frame, vorbim despre altă categorie de aparate foto DSLR și prețuri.

Un alt plus al unui DSLR spre deosebire de un aparat foto compact este posibilitatea de a schimba obiectivul. Acest Nikon D5300 vine cu obiectivul de kit 18-55mm VR II care este foarte bun la început, însă după trecerea timpului, după exploatarea acestui obiectiv de kit, vei avea nevoie de altceva. Fiecare fotograf are nevoi diferite. De exemplu, dacă îți place fotografia de portret, probabil vei dori un obiectiv fix de 50mm cu diafragmă deschisă la 1.8. Desigur, aceasta este varianta ieftină, un 85mm la 1.8f este obiectivul indicat. Totuși, cel de 50mm își face treaba foarte bine, excelent chiar, și nu trebuie să spargi banca pentru a practica fotografia care îți place. În plus, diafragma largă te ajută să fotografiezi și în spații închise, cu puțină lumină.

Toate cele de mai sus sunt atuuri importate la un DSLR. Pe lângă acestea mai adăugăm posibilitatea capturării imaginilor în format RAW.

Ce este formatul RAW?

Spre deosebire de imaginile jpg, formatul RAW este salvat neprelucrat, rezultând într-un fișier de mari dimensiuni în care sunt stocate toate informațiile despre imagine colectate de către senzorul aparatului, împreună cu metadatele imaginii (datele de identificare ale aparatului foto şi setările acestuia, obiectivul utilizat şi alte informaţii).

Nikon oferă acest tip ce format RAW într-un fișier numit NEF, iar beneficiul principal este că nu se aplică nicio procesare asupra fișierului, deși probabil ai ales în aparat balansul de alb, claritatea, etc., aceste valori sunt utilizate ca seturi de instrucţiuni incluse în fişier. Puteţi modifica setul de instrucţiuni de câte ori doriţi, fără a altera datele RAW ale imaginii originale.

Fişierele NEF pot fi deschise în software-uri compatibile cu acest format, cum ar fi ViewNX 2, Capture NX-D, Capture NX 2 sau alte aplicaţii de la terţi. Nikon nu garantează compatibilitatea fişierelor NEF cu aplicaţiile software de la terţi şi va trebui să verificaţi cu respectivul producător dacă software-ul acestuia este compatibil cu formatul de fişier NEF produs de anumite aparate foto.

Informații Nikon D5300

Daţi frâu liber creativităţii cu aparatul foto intuitiv D5300.

Cu dispozitive Wi-Fi şi GPS încorporate, acest aparat foto impresionant în format DX cu 24,2 megapixeli vă permite să capturaţi şi să partajaţi în detalii incredibile magia lumii dumneavoastră.

Prin intermediul funcţiei Wi-Fi aparatul foto se conectează direct la un dispozitiv inteligent, astfel încât să puteţi partaja fotografii imediat după ce le-aţi realizat. Funcţia GPS adaugă informaţii despre locaţie la fotografii, simplificând adăugarea fotografiilor la hărţi ale lumii şi partajarea fotografiilor de călătorie cu ceilalţi.

Graţie monitorului mare cu unghi variabil, este simplu să fotografiaţi sau să filmaţi din perspective noi şi captivante; iar performanţa remarcabilă în lumină scăzută (se poate extinde până la ISO 25.600) asigură realizarea de fotografii clare în condiţii de întuneric.

Trimiteţi imaginile direct din aparatul foto D5300 către un telefon inteligent sau o tabletă pentru a le partaja simplu. Pur şi simplu descărcaţi aplicaţia gratuită Wireless Mobile Utility pe dispozitivul inteligent.

Bucuraţi-vă de o funcţionare rapidă, de imagini incredibil de clare cu reproducere excelentă a culorii şi de o înregistrare îmbunătăţită a filmelor, graţie sistemului rapid şi puternic de procesare a imaginii de la Nikon.

Înregistraţi secvenţe Full HD cursive şi fin detaliate, cu care vă veţi mândri (la cadenţe de cadre de până la 50p/60p). Focalizarea automată cu vizualizare continuă în timp real păstrează subiectele clare, chiar dacă acţiunea se desfăşoară rapid.

Putere desăvârşită cu 24,2 megapixeli: Fiind proiectat special fără filtru optic low-pass (OLPF), senzorul de imagine al aparatului foto Nikon D5300 utilizează la maxim rezoluţia de 24,2 megapixeli pentru a surprinde cu claritate chiar şi cele mai fine texturi şi a reda imagini în detalii incredibil de precise.

Sistem AF cu 39 puncte: Având 39 de puncte de focalizare, inclusiv nouă senzori de tip încrucişat în centru, sistemul de focalizare automată al aparatului foto Nikon D5300 este incredibil de precis. Funcţia avansată de urmărire subiect 3D menţine focalizarea chiar şi pe cele mai mici subiecte, indiferent cât de imprevizibil se mişcă.

Senzor de măsurare RGB de 2.016 pixeli: Senzorul de măsurare incredibil de precis al modelului D5300 asigură expuneri exacte şi transmite date către sistemul de recunoaştere a scenei, care optimizează expunerea automată, focalizarea automată şi balansul de alb automat, pentru rezultate excepţionale.

Fotografiere continuă la 5 fps: Fotografiaţi acţiunea la o viteză mare, de cinci cadre pe secundă, şi surprindeţi mişcările sau expresiile trecătoare exact la momentul potrivit.

Monitor LCD mare, de înaltă rezoluţie: Vedeţi fiecare detaliu al fotografiilor şi filmelor, graţie monitorului LCD mare, de 8,1 cm (3,2 inci), cu unghi de vizualizare larg şi rezoluţie înaltă de 1.037.000 puncte. Compuneţi sau revizuiţi cadre şi aplicaţi efecte speciale cu claritate, indiferent dacă fotografiaţi înăuntru sau afară.

Ieşire HDMI: Conectaţi aparatul foto direct la un ecran HDTV şi savuraţi filmele şi fotografiile redate în imagini excepţionale de înaltă definiţie. Fiind compatibil cu HDMI-CEC (Consumer Electronics Control), aparatul foto vă permite chiar şi să controlaţi redarea utilizând telecomanda televizorului.

Sunet de înaltă calitate: Înregistraţi filme care nu doar arată bine, ci au şi un sunet deosebit. Graţie microfonului stereo încorporat al aparatului foto şi compatibilităţii cu microfonul stereo extern ME-1 de la Nikon, este uşor să surprindeţi segmente cu sunet clar şi curat.

Mod Efecte: Creaţi fotografii şi filme distinctive utilizând o gamă de efecte speciale. Izolaţi culorile astfel încât să iasă în evidenţă, alegeţi varianta alb-negru, exploraţi un efect retro sau faceţi clădirile să arate ca nişte machete în miniatură. Puteţi previzualiza efectul dorit şi îi puteţi regla intensitatea în timp ce fotografiaţi.

16 moduri scenă: Surprindeţi rapid cadre perfecte utilizând o gamă de moduri scenă, inclusiv Sport, Plajă şi Zăpadă. Pur şi simplu selectaţi modul potrivit pentru subiectul sau situaţia pe care o fotografiaţi, iar aparatul foto va optimiza automat timpul de expunere, sensibilitatea ISO şi diafragma pentru a vă oferi rezultate superioare.

Detalii optime în condiţii de contrast ridicat: Două moduri vă ajută să surprindeţi detalii atât în zone întunecate, cât şi luminate, atunci când fotografiaţi în lumină puternică sau când subiectul este pe fundal iluminat. Modul HDR (High Dynamic Range) este ideal pentru subiecte statice, iar modul D-Lighting activ este ideal pentru fotografii cu subiecte în mişcare. Ambele moduri vă permit să selectaţi nivelul de intensitate.

Design inteligent: Graţie ecranului LCD mare şi corpului mic şi uşor, fotografierea cu Nikon D5300 este foarte plăcută. Ergonomia superioară specifică produselor Nikon, meniurile clare şi butoanele cu o singură atingere dedicate pentru funcţiile utilizate frecvent, precum D-Movie şi Vizualizare în timp real, fac din operarea aparatului foto un lucru rapid şi intuitiv.

Obiective NIKKOR: Profitaţi de avantajele oferite de obiectivele legendare NIKKOR de la Nikon şi utilizaţi la maximum rezoluţia de 24,2 megapixeli a aparatului foto. Realizaţi fotografii în culori intense şi cu un contrast izbitor. Înregistraţi filme cu detalii clare sau faceţi experimente cu efecte cinematografice.

Oferte disponibile

Ce părere ai?

      Lasa un comentariu

      WeezIT.ro