Resetare Mac – Cum îl pregătești de vânzare

Cum faci o Resetare Mac pentru a îl putea vinde

Dacă a venit momentul să vinzi vechiul Mac pentru a îl înlocui cu un model mai nou sau cu un alt laptop, în acest articol vei putea citi instrucțiuni pas cu pas cum poți face o resetare Mac pentru a fi pregătit de vânzare.

Primul pas pe care trebuie să îl faci înante de a pune vechiul Mac la vânzare este de a șterge fișierele stocate dar și datele personale. Nu cred că îți dorești să îți vinzi computerul unui străin fiind în continuare logat în iCloud.

Pasul 1: Efectuează un backup

Dacă ai deja noul Mac la îndemână, poți transfera toate datele de pe vechiul Mac sau poți folosi un backup mai vechi cu ajutorul Time Machine. Dacă încă nu ai noul Mac, atunci, îți recomand să mai aștepți putin înainte de a-l vinde pe cel vechi. Cât timp aștepți să ajungă noul model, poți efectua un backup pe cel vechi pentru a fi sigur că nu se întâmplă nimic cu datele tale cât timp aștepți.

Pasul 2: Înainte de resetare Mac, deconectează-te de la tot

Software-ul pe care îl ai în Mac este licențiat, ceea ce înseamnă că nu se transferă noului proprietar (cu excepția sistemului de operare). Pentru a evita complicațiile cu noul proprietar care ar putea încerca să descarce și să instaleze software licențiat pe numele tău, asigură-te că te deconectezi din toate conturile ce dețin informații personale.

Cum te deconectezi de pe iTunes

  1. Deschide iTunes
  2. Click pe tab-ul Account din bara de meniu
  3. Click pe Sign Out
Deconectare iTunes

Deconectare iTunes

Deconectează-te de la iMessage

  1. Deschide Messages
  2. Click  ** Messages** din bara de meniu din colțul stânga sus al ecranului
  3. Click Preferences din meniul drop-down
  4. Selectează contul iMessage
  5. Click pe Sign Out
Deconectare iMessage

Deconectare iMessage

Cum te deconectezi din iCloud

  1. Click pe pictograma Apple în colțul din stânga sus al ecranului
  2. Click System Preferences din meniul drop-down
  3. Click pe iCloud
  4. Deselectează caseta Find My Mac
  5. Introdu parola de sistem când ți se cere
  6. Click pe Sign Out
  7. Click Remove data from this Mac când ti se solicită
Sign out iCloud

Sign out iCloud

Pasul 3: Reformatează hard disk-ul

În momentul în care datele sunt salvate și te-ai deconectat de peste tot pentru ca noul proprietar să nu aibă acces la datele personale, poți acum șterge totul de pe Mac prin reformatarea hard disk-ului.

  1. Pornește sau restartează Mac-ul
  2. Ține apăsată tasta Command și R în același timp imediat după ce dai restat. Ține tastele apăsate până când apare logo-ul Apple
  3. Selectează Disk Utility din fereastra Utilities
  4. Apasă Continue
    Disk Utility Mac

    Disk Utility Mac

  5. Selectează disk-ul de pornire (probabil numit „Macintosh HD” sau ceva similar)
  6. Apasă pe butonul Erase din partea de sus a ferestrei Disk Utility
    Format Mac OS

    Format Mac OS

  7. Selectează Mac OS Extended (Journaled) din meniul drop-down care apare într-o fereastră pop-up
  8. Click Erase
  9. După finalizarea procesului, selectează Quit Disk Utility din meniul Disk Utility din stânga sus al ecranului

Pasul 4: Reinstalează un sistem de operare Mac curat

După formatarea hard disk-ului, ești gata pentru o instalare curată a sistemului de operare. Ar trebui să fi deja în fereastra Utilities după formatarea hard disk-ului. Dacă nu, restartează calculatorul și ține apăsate tastele Command și R simultan până când apare logo-ul Apple.

  1. Apasă pe Reinstall OS X sau macOS pentru a reinstala sistemul de operare cu care a venit Mac-ul tău. Nou proprietar va trebui să instaleze o versiune mai nouă, pe care o dorește.
  2. Ține apăsate tastele Command și Q după ce instalarea este completă
Reinstall macOS

Reinstall macOS

Ai făcut cu succes o resetare Mac iar calculatorul tău este acum curat și pregătit pentru un nou proprietar!

Ce părere ai?

      Adaugă un comentariu

      WeezIT.ro