Soundbar-ul, un prieten de nadejde

Calitatea sunetului reprezinta un factor foarte important pentru orice iubitor de muzica sau filme. Degeaba avem un televizor Smart de ultima generatie, cu o diagonala foarte mare, daca efectele sonore ale filmului nu ne ofera sentimentul de spatialitate.

Desigur ca putem apela la sistemele surround, dar uneori acestea sunt mult prea scumpe pentru bugetul nostru sau spatiul de care dispunem nu este suficient de mare pentru amplasarea acestuia, sau acesta pur si simplu nu ne permite sa obtinem efectul sonor asteptat.

Soundbar-ul este potrivit pentru cei cu bugete reduse

Din fericire problema noastra are o rezolvare usoara si la indemana: un soundbar. Acesta reprezinta de fapt un sistem de 5 (sau mai multe boxe) amplasat intr-o cutie in forma de bara, ce poate fi amplasat in fata televizorului sau poate fi montat pe un perete.

Iubitorii efectelor speciale vor veni cu o intrebare fireasca: ce facem cu efectele sonore si cu basul? Cum le vom obtine? Producatorii soundbar-urilor de ultima generatie au avut grija si de aceste aspecte si au inceput sa includa in pachetl livrat si un subwoofer puternic, ce va satisface cu siguranta si cele mai exigente gusturi.

Alegerea celui mai bun soundbar nu este atat de grea pe cat pare la prima vedere. Este important insa sa nu fim amagiti de capcana pretului intrucat un pret mare nu ne asigura uneori un sunet de cea mai buna calitate si nu vom face decat sa platim un brand si cheltuielile de marketing.

Nu trebuie sa ne facem probleme nici in privinta compatibilitatii intre televizorul nostru si un soundbar, pentru ca astfel de probleme nu exista. Televizoarele noi sunt compatibile cu absolut orice tip de soundbar, trebuie numai sa avem grija ca acesta sa fie cumparat de la un producator de renume, pentru a nu avea probleme cu fiabilitatea si calitatea acestuia.

Conectivitarea ne ofera autonomie si un sunet de calitate

Conectivitatea este inca un element de care este necesar sa tinem seama. Vremea cablurilor a devenit deja istorie, deoarece sunt inestetice si ne vor ingreuna miscarile. Chiar si argumentul ca sunetul difuzat prin cabluri are o calitate superioara este deja perimat, deoarece tehnologiile bluetooth si wi – fi au ajuns atat de performante incat permit transmiterea unui sunet la  o calitate impecabila.

Astfel, cel mai bun soundbar pentru noi este acela ce poate fi conectat prin bluetooth sau wi – fi. Si nu numai cu televizorul, ci si cu toate celelalte dispozitive din casa (calculator, smartphone, tableta, etc).

Dimensiunile unui soundbar trebuie corelate cu cele ale televizorului, deoarece este inestetica combinatia intre un televizor mare si un soundbar mic. Dimensiunea este importanta si pentru calitatea sunetului, intrucat pentru un sunet de calitate buna ne este necesara o incinta acustica de dimensiuni mari.

Subwooferul este un capitol aparte. Marea majoritate a soundbar-urilor au inclusa o mica boxa ce are rolul unui subwoofer, dar daca ne dorim un bas puternic si de calitate este bine sa optam pentru produsele ce vin insotite de un subwoofer separat.

Telecomanda este un instrument ce nu trebuie neglijat, deoarece in secolul 21 este destul de incomod sa manevrezi un dispozitiv electronic fara acest instrument. Lipsa acesteia nu trebuie sa ne ingrijoreze insa foarte tare, deoarece foarte multe soundbar-uri ne ofera aplicatii ce pot fi instalate foarte usor pe telefonul nostru mobil.

Ce părere ai?

      Adaugă un comentariu

      Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

      WeezIT.ro