banner-concurs

7 motive să faci upgrade la Windows 10

Reduceri de pana la 50%
Upgrade Windows 10

Upgrade Windows 10

Upgrade la Windows 10 sau nu?

Se cunoaște faptul că Microsoft a lansat Windows 8 cu gândul la dispozitive bazate pe touchscreen, însă după cum s-a observat în ultimii ani, această caracteristică nu se înțelege prea bine cu utilizatorii desktop. Ecranul Start a iritat atât de mult utilizatorii încât Microsoft a trebuit să lanseze o nouă versiune, Windows 8.1, pentru a corecta experiența utilizatorilor desktop.

Din acest motiv, utilizatorii ar putea fi ezitanți în legătură cu Windows 10. Spre deosebire de versiunile precedente, Windows 10 este modelat de către comunitate, ceea ce este un lucru bun.

Deci, de ce ar trebui să faci upgrade la Windows 10? 

DirectX 12

Gamerii vor avea de câștigat de pe urma Windows 10, cea mai recentă versiune DirectX va fi disponibilă doar pentru noul sistem de operare. DirectX 12 a fost conceput pentru a oferi acces la un nvel scăzut pentru hardware-ul grafic, arătându-și deja potențialul ca fiind o modalitate de a reduce încărcarea CPU-ului în jocuri.

Upgrade gratuit la Windows 10

Cea mai mare surpriză de la Microsoft este că upgrade-ul la Windows 10 este gratuit pentru utilizatorii de sisteme de operare Windows 7, Windows 8.1, și Windows Phone 8.1. Cu toate acestea, există o bilă neagră: Upgrade-ul este gratuit doar un an de zile de la lansarea Windows 10.

După instalarea Windows 10, utilizatorii vor primi actualizări constante, înlocuind Service Pack-urile. Potrivit Microsoft, compania va furniza aceste actualizări pe durata de viață a dispozitivului. Datorită acestei metode, utlizatorii vor primi noi caracteristici și securitate mai strictă în mod regulat.

Nu există un ecran Start

Ecranul Start nu a dispărut total, doar că nu este disponibil pentru desktop-uri. Microsoft a făcut o mișcare îndrăzneață când a introdus Windows 8 cu noul ecran de pornire. În urma reacțiilor rezultate a apărut Windows 8.1. Scopul acestuia a fost de a oferi o mai bună experiență utilizatorilor desktop. Cum? Prin utilizarea unei imagini de fundal atât pe desktop cât și pe ecranul de start, dar și prin modul în care Windows 8.1 permite utilizatorilor să booteze direct în desktop. În Windows 10, Microsoft a eliminat total ecranul de start.

Meniul Start a revenit

Da, cunoscutul și iubitul meniu Start a revenit. Totuși, nu este același Start Menu pe care îl cunoaștem de atâția ani. În locul unei liste de aplicații, Microsoft a adăugat și plăcuțe live dar și listări de aplicații, oferind câte ceva din ambele lumi.

Din acest meniu avem acces rapid la File Explorer, Documente, Setari, și o listă cu cele mai utilizate aplicații. Butonul All Apps oferă acces la toate aplicațiile instalate manual sau prin intermediul Windows Store. Placuțele live din meniul Start include Search, Settings, Mail, Calendar, Vremea, Știri, etc. Această porțiune a meniului poate fi extinsă pentru a umple ecranul, simulând originalul ecran de pornire de la Windows 8.

Start Menu Windows 10

Start Menu Windows 10

Cortana

După ce și-a făcut debutul pe Windows Phone, Cortana este acum disponibil și pe desktop-ul Windows 10. Acest instrument este susținut de motorul de căutare Bing și apare lângă butonul Start pe bara de activități. Cortana se va adresa utilizatorilor pe nume și oferă știri locale și alte informații care ea decide că sunt utile.

De exemplu, apasă pe microfon și spune „Cum este vremea?”, Cortana nu va oferi doar un răspuns verbal ci îți va arăta previziunile săptămânii într-o fereastră. Cere-i să îți găsească un local cu mâncare chinezească iar browser-ul se va deschide cu o listă de restaurante chinezești din apropiere.

Microsoft Edge

Acesta este noul browser Microsoft, deja instalat în Windows 10 și setat ca browser implicit, chiar dacă Internet Explorer 11 încă se află pe desktop. Potrivit Microsoft, noul browser este la curent cu noile tehnologii. IE11 este încă disponibil pentru a sprijini site-uri mai mari.

Microsoft promovează acest browser ca fiind „curat și rapid”. O descriere bună, Edge concentrându-se pe navigarea pe internet și nu oferă o interfață încărcată. Acesta oferă și un nou mod de vizualizare, Reading View, care elimină orice distrageri de pe site, inclusiv anunțuri animate, butoane, și alte elemente. În esență, Reading View emulează un PDF, astfel încât utilizatorul se concentrează numai pe textul articolului și imagini asociate.

Magazin reproiectat

Windows 10 dispune de un nou Windows Store, momentan în beta. Acesta oferă un format diferit și include secțiuni pentru filme și emisiuni TV. Magazinul permite căutare atât pe verticală cât și pe orizontală. De exemplu, dacă facem scroll în jos vedem „Picks for you,” „Top free apps,” „Best-rated apps,” „New and rising apps,” și așa mai departe.

Windows10 Store

Windows10 Store

Ai făcut sau vei face upgrade la Windows 10?

Ce părere ai?

Adaugă un comentariu