banner-concurs

Acest malware folosește schemă piramidală pentru a se răspândi

Reduceri de pana la 50%
Ransomware

Ransomware

Acest tip de virus, ransomware, te va face să îți trădezi prietenii

Hackerii folosesc o nouă tactică pentru a răspândi ransomware prin obligarea victimelor de a face munca murdară și de infectare a altor persoane.

Mințile criminale din spatele versiunii ransomware cunoscută sub numele de „Time Popcorn” (care nu are nicio legătură cu programul software de streaming video cu același nume) informează victimele că pot evita plata unui Bitcoin dacă sunt de acord cu infectarea altor doi utilizatori. Acest tip de virus a fost descoperit de către cercetătorii de la MalwareHunterTeam. Conform acestora, dacă o victimă introduce incorect de patru ori codul de decriptare, datele lor sunt șterse complet.

Acest malware țintește fișierele găsite în My Documents, My Pictures, My Music și pe Desktop. Apoi sunt criptate AES-256 și etichetate cu extensia .filock. Autorii acestui malware susțin că banii vor fi folosiți pentru a oferi hrană și adăpost refugiaților din Siria.

Victimele care aleg să infecteze pe alții primesc o adresă URL de „referral” pe care trebuie să o trimită altor două posibile victime care nu bănuiesc nimic. În cazul în care acel link este folosit pentru infectarea altor sisteme, victima inițială primește gratuit o cheie de decriptare. Link-ul duce spre ransomware aflat pe un server ToR.

Malware-ul este în curs de desfășurare, utilizatorii fiind avertizati de către rapoartele Bleeping Computer să nu dea click pe link-uri ce nu le recunosc, chiar dacă acestea vin de la persoane cunoscute. De asemenea, cine dorește își poate face o copie de rezervă ale dator stocate pe PC sau laptop pe un HDD extern.

Ce părere ai?

Adaugă un comentariu