banner-concurs

Allview E2 Jump – Smartphone rezistent la apă sau nu? – Review

Reduceri de pana la 50%
Allview E2 Jump

Allview E2 Jump

Allview E2 Jump – Dedicat tinerilor

Compania Românească cu sediul în Brașov a avut parte de o evoluție demnă de luat în seamă în ultimii ani, deși multe persoane au criticat produsele Allview. Probabil cauza acestor critici stau la baza neîncrederii românilor în companiile naționale. Cu toate acestea, Allview continuă să își facă treaba și pot spune că o fac din ce în ce mai bine, oferind produse de o calitate foarte bună.

De asemenea, brand-ul Allview țintește și piețele externe, având ca scop creșterea vânzărilor internaționale cu 50% față de anul trecut, urmând o expansiune în Europa Centrală și de Est. În prezent, brand-ul Allview este disponibil în 14 țări și oferă produsele sale atât în mediul online cât și offline, însă există și colaborări cu operatori de telefonie mobilă precum Play (Polonia), T-Mobile (Cehia), Cosmote (Grecia), Vivacom (Bulgaria), Moldcell (Moldova) sau Mtel (Bosnia). În plus, compania brașoveană a încheiat recent un contract cu Digi Spania, urmând o colaborare și cu Digi Italia. Următoarele ținte pentru acest an sunt țările baltice – Estonia, Letonia şi Lituania.

După rândurile scrise mai sus sper ca românii să capete o încredere mai mare în această companie. Nu sunt plătit să vă fac pe voi să achiziționați produse Allview, nu câștig nimic din asta, însă după propriile experiențe pot spune că nu aveți de ce să vă fie frică. Chiar și companiile de renume mondial au unele probleme cu propriile produse, nimeni nu este perfect.

Acestea fiind spuse haideți să trecem la subiectul articolului – Allview E2 Jump

Unboxing

Allview E2 Jump atrage atenția încă de la început datorită cutiei ce îți trezește interesul. Acesta nu dispune de o imagine reprezentativă a produsului, curiozitatea utilizatorului crescând în fiecare secundă. Pe capacul cutiei se poate observa doar denumirea terminalului, „E2 Jump by Allview”, iar pe spate se pot citi detaliile tehnice și conținutul.

După îndepărtarea capacului suntem întâmpinați de certificatul de garanție și abia apoi putem vedea telefonul mobil, însă trecem peste acesta și scormonim în continuare în cutie pentru a vedea restul accesoriilor disponibile cumpărătorului.

E2 Jump

E2 Jump

În imaginea de mai jos putem observa urmatoarele: Folie de protecție pentru display, bateria telefonului, telefonul propriu-zis, cod activare antivirus Mobile Security, cablul de date, încărcătorul de rețea, precum căștile audio ce pot fi folosite și ca handsfree.

Allview E2 Jump

Allview E2 Jump

Un pachet complet ce nu duce lipsă de nimic.

Design

E2 Jump este un telefon ce iese în evidență și se deosebește de restul produselor de pe piață datorită unui design atractiv menit să atragă tinerii și persoanele active. Părțile laterale ale telefonului sunt realizate dintr-un cauciuc moale de culoare verde deschis iar porturile pentru căști și USB beneficiază de căpăcele ce au rolul de a împiedica infiltrarea apei, confecționate din același material cauciucat verde.

Carcasa neagră a telefonului mi-a plăcut deoarece nu este confecționată dintr-un material plastic tare, așa cum întâlnim des la produsele de buget în general, ci dintr-un plastic destul de moale plăcut la atingere ce nu reține amprente și permite o ținere fermă în mână.

Allview E2 Jump pare un terminal foarte bine închegat cu o construcție solidă, iar capacul spate nu are joc deloc.

Pe marginile telefonului sunt prezente trei butoane: Butonul de Pornire/Oprire în partea dreaptă și cele două butoane pentru volum în partea stângă. Acestea sunt discrete și oarecum ascunse pe marginea verzuie.

Portul USB și mufa pentru căști sunt poziționate în partea de sus a telefonului, ascunse sub căpăcelele verzui de care v-am spus ceva mai devreme care au rolul de a împiedica pătrunderea apei.

Un plus al acestui telefon îl reprezintă cele două difuzoare stereo amplasate frontal pentru a oferi o experiență audio foarte plăcută. De asemenea, există orificii pentru difuzoare și pe capacul spate a telefonului, însă acestea sunt doar de formă, au doar rol estetic la exterior.

Display

Allview E2 Jump este echipat cu un display laminat IPS LCD cu dimensiunea de 4,5 inch și o rezoluție de 480×854 pixeli cu o densitate de 240 dpi, una destul de mică pentru un display cu această dimensiune, însă cât timp l-am folosit nu am întâmpinat nicio problemă, oferind o reprezentare foarte bună a culorilor și unghiuri de vizualizare bune, comparativ cu alte produse din aceeași gamă de preț.

Unii dintre voi poate considerați că rezoluția display-ului nu se ridică la standardele dorite, însă după o scurtă utilizare a telefonului nici nu te vei mai gândi la acest aspect.

E2 Jump WeezIT.ro

E2 Jump WeezIT.ro

Conectivitate

La capitolul conectivitate, Allview E2 Jump nu o duce rău, însă se putea mai bine. De exemplu, telefonul oferă tehnologie 3G, însă viteza maximă de descărcare este de 21Mbps. Aceasta este limita oferită de chipset. Cred că Allview putea merge pe un chipset 3G cu viteză de până la 43Mbps, însă nu știu cât de mult ar fi afectat pretul final al terminalului mobil.

Pe lângă conectivitate 3G, E2 Jump oferă și WiFi 802.11 b/g/n cu funcții WiFi Direct și WiFi Display, funcții ce permit telefonului să se conecteze direct la un alt dispozitiv compatibil pentru partajarea de fișiere sau afișarea pozelor direct din telefon pe un alt dispozitiv (ex. televizor) prin intermediul funcției WiFi Display.

Alte opțiuni de conectare din ce în ce mai puțin folosite în ziua de azi sunt GPRS, EDGE, și Bluetooth 4.0 cu A2DP și EDR.

De asemenea, portul USB prin intermediul căruia se încarcă telefonul poate fi folosit și pentru conectarea dispozitivului la PC pentru încărcarea sau descărcarea de imagini și fișiere.

În plus, Allview E2 Jump îți permite să setezi telefonul pentru a fi văzut ca un hotspot Wi-Fi portabil ce permite altor dispozitive să se conecteze și să folosească internetul tău, însă atenție la această opțiune, asigură-te că ai setat o parolă pentru a nu permite altor persoane să se conecteze fără voia ta și să-ți consume traficul de date.

Dacă dorești să îți conectezi laptop-ul la internet și nu ai altă opțiune decât prin intermediul telefonului, recomand utilizarea unui hotspot prin intermediul cablului USB. Tot ce trebuie să faci este să conectezi telefonul la laptop prin USB și să activezi opțiunea USB Tethering de pe dispozitivul mobil. USB Tethering se poate găsi în secţiunea Settings – Wireless & Network Settings.

Performanță

Allview E2 Jump este echipat cu un procesor destul de puternic pentru necesarul de zi cu zi, este vorba despre Cortex-A7 Quad Core ce rulează la frecvența de 1,3 GHz. Pentru a ajuta viteza de procesare, Allview a instalat în acest dipozitiv 1GB memorie RAM, care după părerea mea este suficient pentru rularea fluentă a sistemului de operare dar și a jocurilor.

Pentru stocarea datelor avem la dispoziție 8GB memorie internă ce poate fi extinsă cu ajutorul unu card MicroSDHC cu o capacitate de până la 32GB. Din acești 8GB ne rămân liberi pentru utilizare doar 5,61GB, așadar achiziționarea unui card de memorie este necesară, mai ales dacă dorești să iei cu tine muzica preferată.

Această configurație nu a dat rateuri cât timp am folosit telefonul, sistemul de operare Android 4.4.2 KitKat având fluiditate, nu am întâmpinat sacadări în timpul navigării prin meniul telefonului sau în timpul navigării pe internet.

Am instalat jocul Asphalt 7 pentru a vedea cum se comportă telefonul atunci când este solicitat ceva mai mult, iar începutul nu a fost prea bun, jocul sacadând în timpul clipurilor de introducere, însă odată pornită cursa nu au fost probleme, rulând fluent până la terminarea cursei și sacadând din nou 2-3 secunde în timpul clipurilor ce au urmat.

În AnTuTu a obținut un scor de 19398, Allview E2 Jump clasându-se sub ASUS ZenFone 5, în 3DMark Ice Storm Extreme a obținut un scor de 2115, iar în Quadrant a atins scorul de 7307.

În utilizarea obișnuită telefonul s-a comportat excelent, cu excepția unui mic bug. În timpul în care foloseam aplicația de SMS sau chat-ul pentru Facebook am observat un mic defect, nu știu dacă această problemă este una izolată sau este un defect la toate modelele, însă tind să sper că a fost o chestie izolată care s-a nimerit să îmi pice mie. Așadar, problema era următoarea… am rămas cu impresia că touch-ul era decalat câțiva milimetri în sus deoarece în momentul în care de exemplu voiam să apăs tasta „K”, îmi lua comanda pentru „M”, astfel eram nevoit să apăs ceva mai sus, undeva între „K” și „I”.

Tastatura Android

Tastatură Android

Acest procedeu trebuia folosit indiferent de ce tastă doream să apăs. Am rezolvat cât de cât această problemă instalând o alta aplicație pentru tastatură. Am ales MultiLing Keyboard deoarece o folosesc și pe propriul telefon și sunt mulțumit de ea. După instalarea aplicației am observat o îmbunătățire semnificativă în ceea ce privește tastarea, apăsarea tastelor efecuându-se mult mai ușor cu mult mai puține greșeli din cauza decalării. De menționat că această problemă nu s-a observat până la nevoia de a trimite un sms.

Allview E2 Jump este un telefon Dual-SIM și dispune de două sloturi pentru cartelă, unul pentru cartelă SIM de dimensiuni standard, iar celălalt pentru microSIM. Telefonul nu este Dual-SIM activ, prin urmare nu poți primi apel pe una din cartele în timp ce ești într-o conversație pe cealaltă.

Cameră Foto / Sunet

E2 Jump dispune de o cameră foto principală cu o rezoluție de 5 megapixeli capabilă de înregistrare video Full HD și fotografiere HDR. Pentru a te ajuta în fotografia pe timp de noapte sau în condiții de lumină scăzută, acest telefon oferă și un flash LED satisfăcător.

În plus, camera foto se bucură și de alte funcții folositoare, precum detecția feței, detecția zâmbetului, Geotagging, Touchfocus, și chiar Face beauty.

Acest model de telefon nu este unul care să spargă gura târgului în ceea ce privește calitatea foto, dimpotrivă, camera este una mediocră chiar dacă oferă atâtea funcții suplimentare.

Dacă la foto să spunem că stă ok, pe partea audio E2 Jump se descurcă mult mai bine, excelent chiar. Cele două difuzoare stereo mi-au captat atenția dinainte să pun mâna pe telefon, fiind curios de sunetul produs de acest dispozitiv Allview.

Comparativ cu difuzoarele propriului laptop, muzica pe Allview E2 Jump se aude mult mai tare, mai clar, mai profund. Am fost plăcut surprins de calitatea acustică a telefonului. Dacă asculți muzică cu telefonul așezat pe masă, calitatea audio nu este afectată din moment ce difuzoarele nu sunt îndreptate spre masă și obstrucționate.

Dacă în difuzoare sunetul este atât de bun, atunci ce să mai spunem la utilizarea căștilor din pachet? De menționat că aceste căști disponibile în pachet sunt de tip in-ear, ceea ce înseamnă că împiedică infiltrarea sunetelor externe și oferă o experiență audio de calitate.

Muzica se aude clar, volumul maxim este destul de ridicat, iar basul oferit este mai mult decât satisfăcător. Nu am întâmpinat probleme de distorsionare sau zornăit.

Rezistența la apă

După cum probabil știți, sau aflați acum, Allview E2 Jump este un smartphone rezistent la apă conform standardului IPX5, ceea ce înseamnă că telefonul este capabil să reziste unui jet de apă cu presiune scăzută timp de 3 minute.

Important de știut este faptul că telefonul nu a fost construit pentru a rezista sub apă. Pentru o astfel de protecție este nevoie de standardul IPX7.

După cum se poate vedea în pozele de mai jos, interiorul telefonului (zona bateriei) este protejat împotriva apei de același cauciuc verde deschis pe care îl regăsim pe marginea telefonului.

Această protecție este binevenită oricărui utilizator. Sunt sigur că cel puțin o dată te-a prins ploaia pe stradă și ai fost nevoit să scoți telefonul din buzunar pentru a răspunde unui apel, însă în același timp ți-a fost teamă că apa ar putea pătrunde în acesta. Cu Allview E2 Jump nu mai trebuie să îti faci griji, rezistând fără probleme picăturilor de ploaie. Totuși, scrierea de mesaje pe timpul ploii ar putea fi problematică, picăturile de apă ce ating display-ul putând activa touch-ul și adăuga litere suplimentare pe care nu le dorești în text.

Telefonul a fost supus unui jet de apă cu presiune mică de la o distanță de aproximativ 1 metru. Jetul de apă a lovit telefonul din toate părțile, inclusiv pe capacul spate a terminalului. Nu am putut lăsa display-ul pornit în timp ce jetul lovea telefonul deoarece apa ce cădea pe acesta activa anumite funcții și chiar a apelat un coleg de muncă, așa că am preferat să las display-ul închis.

După câteva minute bune în care apa a pus stăpânire pe telefon, a sosit momentul adevărului: Oare a supraviețuit? Am apăsat butonul de activare a display-ului iar acesta s-a aprins, însă deocamdată acest lucru nu demonstra nimic, mă gândeam că poate nu mai răspunde la comenzile touch, îmi era oarecum frică să aflu, dar spre surprinderea mea touch-ul a funcționat perfect cu tot cu cele câteva picături de apă rămase pe display.

Văzând că telefonul nu a fost afectat în niciun fel, am ales să îl scufund și într-o cană cu apă. Acest test este ceva mai periculos deoarece Allview E2 Jump a fost proiectat să reziste doar unui jet de apă. Cu toate acestea, încrezător cum eram după testul de mai devreme, am pregătit cana respectivă și am ieșit pe balcon.

Telefonul nu a fost scufundat complet în apă, ci doar aproximativ jumătate din lungimea acestuia. Din nou, telefonul nu a prezentat urme că ar ceda după aceste scufundări, funcționând perfect după ce îl scuturam puțin de apă.

Este un telefon rezistent la apă? Răspunsul este DA! Allview E2 Jump rezistă picăturilor și jeturilor de apă, chiar și unor mici scufundări după cum am demonstrat mai sus.

1 Comentariu
  1. Răspunde
    On Laptop 17/11/2015 at 10:43

    Telefonul este interesant, avand in vedere pretul destul de mic.

Adaugă un comentariu