banner-concurs

Alte probleme în Windows 10

Reduceri de pana la 50%
Microsoft Edge Windows 10 Browser

Microsoft Edge

Modul InPrivate al browser-ului Microsoft Edge este defect. Alte probleme în Windows 10

După principalele griji de confidențialitate, a apărut o altă problemă în Windows 10. De această dată problema o reprezintă browser-ul Edge al sistemului de operare Microsoft. Acesta păstrează paginile web în istoricul navigării pe internet, deși modul InPrivate este activ.

Windows 10 are multe lucruri bune, nu am ce spune, însă protecția intimității nu este unul dintre acestea. Compania Microsoft a atras multe critici la adresa sa pentru opțiunile activate default care permit înregistrarea și transmiterea informațiilor personale. Chiar și informații despre ceea ce tastăm.

Cea mai recentă gafă a companiei este de-a dreptul jenantă: înregistrarea a ceea ce fac utilizatorii în browser-ul Edge – succesorul Internet Explorer și setat implicit în Windows 10 – deși aceștia au setat modul InPrivate.

Echivalentul „Private Browsing” în Firefox sau a modului „Incognito” în Chrome, InPrivate pretinde că ar îndepărta automat orice fișier stocat sau istoric imediat ce fereastra este închisă. Ashish Singh, cercetător de securitate, a sugerat anul trecut în octombrie că nu se întâmplă asta, iar rezultatele sale au fost verificate parțial de către The Verge. Vizitele site-urilor web efectuate în mod InPrivate sunt stocate în același tabel cu intrările obișnuite ale istoricului de navigare, permițând astfel replicarea unei sesiuni de navigare privată.

Microsoft a confirmat concluziile cercetătorilor, eliberând o declarație care atestă că „societatea a devenit conștientă de un raport care susține că modul InPrivate nu funcționează asa cum ar fi trebuit și ne-am angajat la rezolvarea acestei probleme cât mai repede posibil”. Nu a fost eliberată nicio  declarație publică, iar compania nu a dezvăluit o dată de lansare pentru un patch pentru a rezolva acest defect.

Ce părere ai?

Adaugă un comentariu