banner-concurs

Ce este Dark Web și de ce ar trebui evitat

Reduceri de pana la 50%
Dark Web

Dark Web

Ce este Dark Web? O lume total diferită a internetului pe care îl cunoști

Crezi că știi totul despre internet și ce oferă acesta? Am o veste pentru tine, nu cunoști decât 16% din ceea ce oferă internetul, dar poate este mai bine asa. Site-uri precum Facebook, Amazon, Instagram, reprezintă doar suprafața. Există o lume total diferită de ceea ce cunoști: Deep Web.

Este un loc în care informația online este protejată prin parolă, în spatele unor ziduri de plată, sau necesită software special pentru accesare. Si este masiv. După unele estimări, este de 500 de ori mai mare decât suprafața web-ului pe care majoritatea oamenilor o folosesc în fiecare zi. Cu toate acestea,  este  aproape complet invizibil. Conform unui studiu, Google indexează nu mai mult de 16% din suprafața web și ratează în totalitate Deep Web-ul. Orice căutare returnează 0.03% din informațiile care există online (una din 3.000  de  pagini).

O mare parte din materialul neindexat a Deep Web-ului se află în baze de date LexisNexis sau U.S. Patent Office. Dar, ca o păpușă rusească Matryoshka, Deep Web conține o lume ascunsă și mai adânc, o comunitate mică dar semnificativă în care oameni rău intenționați se unesc pentru a face rău. Bine ați venit în Dark Web , uneori numit Darknet, un subteran digital vast în care hackeri, gangsteri, teroriști și pedofili vin pentru a încheia afaceri. Ilegale bineînțeles. Mai jos am pregătit o listă cu ceea ce oferă Dark Web , bunuri și servicii.

Ce găsești pe Dark Web

1. Droguri
Droguri ilegale și pe bază de prescripție în cantități individuale sau la nivel de dealer sunt disponibile în subteranul digital. The Silk Road, un fost supermagazin de droguri ce se putea găsi pe Dark Web , a făcut în 28 de luni 200 milioane de $.

2. Bani falși
Banii falși variază foarte mult în cantitate și cost, dar euro, lire sterline și yeni sunt mereu disponibili. Cu 600$ poți cumpăra 2.500$ în bancnote false ce trec cu brio testele tipice de verificare.

3. Acte contrafăcute
Pașapoarte, permise de conducere, documente de cetățenie, acte de identitate false, diplome de facultate, documente de imigrare și chiar cărți de identitate diplomatice sunt disponibile pe piața ilegală. Un permis de conducere american costă aproximativ 200$, în timp ce pașapoarte americane sau britanice se vând pentru câteva mii de dolari.

4. Arme de foc, muniție și explozibil
Arme precum pistoale și explozibil C4 pot fi achiziționate de pe Dark Web. Vânzătorii transportă produsele în pachete special protejate pentru a evita raze X sau trimit componente de arme ascunse în jucării, instrumente muzicale, sau electronice.

5. Asasini
Furnizorii de servicii – inclusiv o firmă numită H.P. Lovecraft monster C’thulhu – oferă „soluții permanente problemelor comune.” De la dușmănie privată la asasinate politice, acești asasini acceptă bitcoin ca plată și furnizează dovadă fotografică a faptei.

6. Organe umane
În colțurile și mai întunecate a Dark Web-ului , există o piață neagră vibrantă și înfiorătoare pentru hoții de organe. Rinichii se vând cu 200.000$, inimi cu 120.000$, ficați la 150.000$ și o pereche de globi oculari la 1.500$.

Lucruri care permit crimei online să funcționeze

1. Cryptocurrency
Bani digitali, cum ar fi bitcoin și darkcoin și sistemul de plată Liberty Reserve furnizează un sistem convenabil pentru utilizatori de a cheltui bani online, păstrând în același timp identitatea reală ascunsă.

2. Servicii web-hosting de neatins
Unele servicii de hosting din Rusia sau Ucraina acceptă tot felul de conținut, nu încearcă să afle adevăratele identități ale clienților, acceptă plăți anonime în bitcoin, și ignoră citațiile din parte poliției.

3. Cloud Computing
Găzduind malware-ul criminal cu firme de renume, hackerii sunt mai puțin predispuși la blocarea traficului de sisteme de securitate. Un studiu a sugerat că 16% din canalele de distribuție malware și a atacurilor cibernetice vin dinspre Amazon Cloud.

4. Crimeware
Infractorii mai puțin talentați pot cumpăra toate uneltele de care au nevoie pentru a identifica vulnerabilități, pentru a comite furt de identitate, compromite servere, și furt de date.

5. Hackeri de închiriat
Sindicatele criminalității informatice oferă hackeri de închiriat. Grupul chinez Lynx oferă până la 100 hoți cibernetici profesioniști. Unii dintre care sunt cunoscuți pentru pătrunderea în sistemele Google sau Adobe.

6. Call center infracțional în mai multe limbi
Angajații vor juca orice rol duplicitar dorești, cum ar fi furnizarea de referințe educaționale sau la angajare, inițierea transferurilor bancare, și deblocarea conturilor hackuite. Apelul costă undeva în jurul sumei de 10$.

Cum accesezi Dark Web

Browsing anonim
Tor – prescurtarea de la The Onion Router – este unul din mai multe programe software care oferă o poartă spre Dark Web. Tor direcționează semnalele pe 6000 servere pentru a ascunde originea unei solicitări de pagină, făcând clickurile pe materiale ilegale aproape imposibil de detectat. Folosește pagini secrete cu extensia .onion – asemănator cu adresa unui site .com .ro etc. – care sunt accesibile doar cu un browser Tor.

Motoare de căutare secrete
In 2014, un hacker a creat Grams, primul motor de căutare pe Dark Web ce a fost distribuit. Grams permite infractorilor să caute droguri, arme și conturi bancare furate pe mai multe site-uri ascunse. Include chiar și un buton „Mă simt norocos” și reclame targetate pentru care traficanții de droguri concurează pentru click-uri.

Nu vă recomand să încercați să accesați partea întunecată a internetului. Pot exista foarte multe lucruri periculoase pentru calculatoarele voastre sau pentru voi. Virusii pot intra fără să știți, doar accesând o pagină web de pe Dark Web . Hackeri periculoși stau la pândă, și așa mai departe. Bănuiesc că accesul este monitorizat de către instituțiile guvernamentale, deși aceștia nu pot detecta infractorii ce oferă servicii în Dark Web , vă pot detecta pe voi dacă navigați expuși și există riscul de a fi catalogați drept infractori, altfel nu aveți ce căuta acolo.

Ce părere ai?

Adaugă un comentariu