banner-concurs

Ce este Samsung Pay și cum funcționează

Reduceri de pana la 50%
Samsung Pay

Samsung Pay

Tot ce trebuie să știi despre Samsung Pay

Joi, 13 august 2015, Samsung a lansat oficial Samsung Pay alături de  Galaxy S6 Edge+ și Galaxy Note 5. Samsung Pay este un nou sistem de plată dezvoltat de companie, care funcționează precum Apple Pay și este în prezent disponibil pentru următoarele telefoane mobile: Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge+ și Samsung Galaxy Note 5.

Serviciul de plată Samsung Pay permite utilizatorilor să creeze un portofel virtual și oferă utilizatorilor posibilitatea de a plăti produsele wireless folosind carduri de debit, credit, și carduri preplătite – folosind doar propriul smartphone.

Samsung va lansa serviciul Samsung Pay în această vară în SUA, însă se pare că prima țară din Europa care va beneficia de acest serviciu va fi Marea Britanie.

Cum funcționează Samsung Pay?

Pentru o tranzacție, utilizatorul este nevoit mai întâi să introducă în telefon detaliile cardului de credit sau debit. Odată ce un card este stocat, efectuarea unei tranzacții este foarte simplă. Tot ce trebuie să faci este să plasezi telefonul deasupra unui terminal de plată compatibil. Din motive de securitate, Samsung Pay conține trei straturi de securitate pentru a asigura siguranța datelor cardului.

1. Samsung Pay folosește un scanner de amprente pentru identificare biometrică.

2. De asemenea, Samsung Pay folosește soft-ul KNOX, o platformă proiectată de Samsung care sprijină securitatea sistemului de operare Android.

3. În plus, Samsung a făcut echipă cu MasterCard pentru a permite efectuarea tranzacțiilor Samsung Pay fără a memora detaliile cardului pe telefonul în sine.

Unde se poate folosi Samsung Pay?

Precum Apple Pay, serviciul de plată Samsung folosește MDES (MasterCard Digital Enablement Service) și NFC (Near-Field Communication) pentru a efectua plăți contactless. Cu toate acestea, Samsung vine cu ceva nou, o noua metoda pentru tranzacții – Magnetic Secure Transmission (MST).

Tehnologia MST funcționează prin emularea procesului de trecere a cardului prin terminalul de plată. Telefonul trimite informații prin unde magnetice asemănătoare celor disponibile pe cardurile de credit tradiționale. Samsung Pay este capabil să „păcălească ” terminalul de plată făcându-l să creadă că citește un card tradițional.

Ca urmare, seviciul de plată Samsung va fi compatibil cu mai mulți comercianți decât Apple Pay.

Ce părere ai?

Adaugă un comentariu