banner-concurs

De ce toată lumea ar trebui să folosească un VPN

Reduceri de pana la 50%
Ce este VPN

Ce este VPN

Ce sunt rețelele virtuale private (VPN) și de ce ar trebui să le utilizați

Era o vreme când VPN era utilizat doar de către angajații companiilor, astfel încât șefii acestora să nu-i prindă navigând pe internet. Acele vremuri sunt de mult apuse.

Cu știri aproape zilnice despre hackeri și legile guvernamentale, tot mai mulți utilizatori de internet se îndreaptă spre VPN pentru o mai bună securitate digitală.

Ce este VPN?

VPN este prescurtarea de la „virtual private network” și este doar o conexiune securizată între calculatorele din rețea. Sau mai simplu zis, o conexiune securizată la internet. „Conexiune securizată” înseamnă că sunt trimise chei digitale de securitate între două calculatoare ce comunică între ele pentru a se asigura că nici un alt calculator nu poate intercepta datele transmise între cele două. Cu alte cuvinte, datele transmise sunt criptate.

De ce ai nevoie de un VPN?

Primul și cel mai evident motiv este acela că păstrează toată activitatea și comunicațiile online securizate, precum și identitatea.

De asemenea, poți naviga pe internet folosind diferite adrese IP atunci când utilizezi un VPN, ceea ce este grozav pentru atunci când călătoriți. Să spunem că ești un cetățean britanic în Statele Unite și vrei să urmărești BBC. Simplu, doar conectează-te cu un IP din Marea Britanie și vei putea urmări. Funcționează și invers, dar și cu alte IP-uri din alte țări.

De asemenea, este o opțiune bună dacă te conectezi la o rețea wireless publică, cum ar fi cele folosite în interiorul aeroporturilor și a cafenelelor. Un VPN va păstra datele tale în siguranță și te ascunde în spatele unui zid criptat, făcând astfel imposibilă accesarea datelor personale de către un hacker.

În ziua de azi punem online tot mai multe detalii din viața personală, iar acum securitatea este mai importantă ca oricând.

Ce părere ai?

Adaugă un comentariu