banner-concurs

Lumia 950 și 950 XL – O nouă eră Windows 10 începe

Reduceri de pana la 50%
Lumia 950

Lumia 950

Microsoft a anunțat smartphone-urile Lumia 950 și 950 XL

Ieri a avut loc evenimentul Windows 10 destinat dispozitivelor, iar așa cum ne așteptam sa se întâmple, noi smartphone-uri Microsoft au fost dezvăluite.

Specificațiile dispozitivelor se prezintă în felul următor: Lumia 950 beneficiază de un display WQHD (2560×1440) de 5,2 inch și un procesor Qualcomm Snapdragon 808 hexa-core ce rulează la frecvența de 1.8 GHz sprijinit de memoria RAM disponibilă de 3GB. Pe partea din spate a dispozitivului se află camera foto de 20MP ce beneficiază de o serie de instrumente OIS pentru a veni în ajutorul tău la producerea de imagini calitative.

În cea ce privește noul phablet (5,7 inch), Lumia 950 XL, acesta este echipat cu un procesor Snapdragon 810 quad-core ce rulează la frecvența de 2.0 GHz, cu aceeași capacitate de memorie RAM de 3GB.

Lumia 950

Lumia 950 XL

Lumia 950

Ambele dispozitive se prezintă foarte bine în ceea ce privește specificațiile, însă Microsoft nu s-a concentrat pe acest aspect la eveniment. În schimb, compania a prezentat valoarea mare de productivitate pe care speră să o adică Microsoft Continuum. Această funcționalitate Continuum creează o versiune Windows 10 alimentată de smartphone pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a lucra mai eficient conținutul de pe dispozitivul mobil pe un desktop PC. Acest lucru este facilitat datorită portului USB-C pe care îl putem găsi pe fiecare dintre cele două dispozitive.  Lumia 950 și 950 XL pot fi cuplate la un PC desktop și utilizate la fel ca și sistemul de operare Windows 10.

Vezi Smartphone-uri Microsoft la ofertă!

În timpul unui demo ce a putut fi văzut la eveniment, interfața smartphone-urilor Continuum arăta exact ca cea pe care o știm pe versiunea desktop. Se vede că Microsoft a depus multă muncă pentru a face propriile aplicații extrem de scalabile. Această capacitate este puternic condiționată de aplicațiile universale Microsoft, în acest moment majoritatea fiind limitate la suita Office 2016.

Lumia 950 XL

Lumia 950 XL

Lumia 950 XL

Există potențial ca o soluție de productivitate, însă până la sfârșitul anului ar trebui să știm mai multe detalii cu privire la cum își propune Microsoft să dezvolte în continuare Continuum.

Dacă te întrebi când vor fi lansate aceste noi smartphone-uri, îmi pare rău să îți spun că o dată de lansare nu a fost dezvăluită, însă ar trebui să fie disponibile până la sfârșitul anului. În ceea ce privește prețul, Lumia 950 și 950 XL vor avea un preț de vânzare de aproximativ 2400 lei.

Ce părere ai?

Adaugă un comentariu