banner-concurs

Mesaje de eroare în Windows

Reduceri de pana la 50%
Erori Windows

Erori Windows

Mesaje de eroare

Computerul răspunde la comenzile utilizatorului efectuând doar o interpretare matematică. De multe ori vom întelege mesajele, dar cu siguranţă vom întampina situaţii în care nu vom avea nici cea mai mică idee despre ceea ce vor ele să exprime.

Asimilarea cunoştinţelor de bază pentru operare ne va ajuta în special la recunoaşterea erorilor tipice. Cum procedăm în cazul în care ne confruntăm cu o eroare critică pe care nu o înţelegem ?

Primul pas: ­ Identificarea erorii

Dr. Watson este numele unei aplicaţii incluse în Microsoft Windows care te va ajuta la detectarea, decodarea şi „logarea” erorilor. Lansarea aplicaţiei se face din meniul [Start] -­ [Run] prin tastarea cuvântului „drwatson” sau „drwtsn32”. Programul va rula în fundal şi îţi va oferi informaţii adiţionale la detectarea erorilor. În plus, în Windows XP este integrat şi un sistem de raportare a erorilor. Astfel vei putea trimite informaţii despre datele stocate în memorie şi o listă cu programele rulate pentru a fi analizate de specialişti şi pentru a repara problemele la viitoarele patch­uri ale sistemului de operare. Efectuează click dreapta pe My Computer şi alege opţiunea [Properties]. Alege caseta [Advanced] şi opţiunea [Error Reporting]. Aici poţi modifica felul în care sunt transmise mesajele care cuprind statisticile sistemului în timpul apariţiei erorilor.

Un alt program util pentru identificarea erorilor este „Error Messages for Windows”. El este util în special atunci când primim un mesaj cu eroarea reprezentată printr-­un număr. În program introduci numărul primit şi obtii ca răspuns descrierea respectivei erori. Mesajele de eroare de tipul 0A87F35E49 nu reprezintă coduri care pot fi identificate, ele reprezintă doar adresele de memorie la care a apărut eroarea. Ele sunt însoţite de module de program precum SHELLAPI.dll, fişierul care a generat eroarea propriu­-zisă.

Al doilea pas: ­ Căutarea soluţiei

Ce face un adevărat specialist şi veteran în folosirea calculatoarelor la întâmpinarea unui mesaj pe care nu îl înţelege? Caută pe Google. Da, Google este prima escală, fiind probabil şi una dintre cele mai utile. Şansa ca unul dintre miliardele de utilizatori ai Internetului să fi postat eroarea pe un forum pentru specialişti este foarte mare.

Modul în care introduci numele erorii în caseta de căutare este important. Va trebui să introduci doar cuvintele relevante pentru a indentifica eroarea respectivă, sau explicaţia erorii obţinută cu ajutorul unui program prezentat mai sus. Va trebui să studiezi în special forumurile pentru a obţine un rezultat satisfăcător.

Ce părere ai?

Adaugă un comentariu