banner-concurs

Microsoft poate dezactiva jocurile piratate

Reduceri de pana la 50%
Jocuri Piratate

Jocuri Piratate

Termenii EULA actualizați oferă acces celor de la Microsoft de a invada PC-ul cu Windows 10 pentru căutarea de software și jocuri piratate.

Termenii și condițiile de utilizare End User Licence Agreement a celor de la Microsoft au fost actualizate, permițând acum companiei să dezactiveze orice software piratat sau hardware neautorizat. Dacă folosești un calculator cu Windows 10, ai fost de acord cu acești termeni, dar probabil nici nu ai luat în seamă condițiile de utilizare, așa cum majoritatea utilizatorilor trec peste acestea și se grăbesc spre butonul de accept. Mai mult ca sigur Microsoft cunoaște comportamentul utilizatorilor și s-a gândit să profite prin intermediul acestor condiții.

Secțiunea 7b „Actualizările Serviciilor sau Produselor software şi modificările aduse acestor Termeni” prevede că Microsoft „poate verifica în mod automat versiunea software și descărca actualizări sau modificări de configurare, inclusiv pentru cele care vă împiedică să accesaţi Serviciile, să jucaţi jocuri contrafăcute ori să utilizaţi dispozitive periferice neautorizate.”

Asta înseamnă că, în cazul în care utilizați Windows 10, sau un telefon cu Windows, sau oricare alte servicii Microsoft, compania poate dezactiva orice joc piratat sau dispozitive periferice neautorizate.

Este destul de clar ce înseamnă „jocuri piratate„, însă referirea la „dispozitive periferice neautorizate” ne lasă puțin în ceață.

Piratarea jocurilor este o mare problemă încă nerezolvată de mult timp, însă acum se extinde și pe Android și pe dispozitive iOS supuse procesului de Jailbreak. În conformitate cu noul  EULA, Windows 10 ar fi în măsură să combată orice software piratat încărcat pe telefon.

Ce părere ai?

Adaugă un comentariu