banner-concurs

Router-ul tău ar putea fi vulnerabil

Reduceri de pana la 50%
Vulnerabiltate Router

Vulnerabiltate Router

Multe routere vin cu vulnerabilități de securitate

Router-ul wireless pe care oamenii îl folosesc pentru a se conecta la internet acasă devin o țintă tot mai populară pentru hackeri.

După o analiză a 20 dintre cele mai vândute routere s-a constatat că jumătate dintre dispozitive au deficiențe de securitate. Zece dintre aceste dispozitive nu au îndrumat utilizatorii pentru a verifica dacă există actualizări software în timpul procesului de instalare, deși în unele cazuri existau actualizări disponibile online.

Prin vizarea routerelor nesigure, hackerii pot fura informații sensibile pe care utilizatorii le trimit prin intermediul conexiunii la internet. Chiar și datele criptate pot fi vizate în unele scenarii.

Routerele încărcate cu un software depășit au devenit o țintă tot mai populară pentru hackeri, în timp ce browserele de internet au devenit mult mai securizate datorită actualizărilor automate. Routerele sunt dificil de a se păstra securizate, deoarece mulți utilizatori nu sunt conștienți că sunt disponibile noi actualizări de securitate, sau nu se deranjează pentru actualizarea dispozitivelor chiar dacă sunt alertați.

Dispozitive de la producătorii cunoscuți de routere precum Belkin, Linksys și Netgear, au fost vândute cu firmware învechit.

Problemele legate de securitatea routerelor probabil se vor îmnulți, tot mai multe dispozitive fiind conectate la internet.

Vezi și articolul 10 sfaturi pentru instalarea si configurarea unui router

Ce părere ai?

Adaugă un comentariu