banner-concurs

Skylake – Procesorul de la Intel care te spionează

Reduceri de pana la 50%
Intel Skylake

Intel Skylake

Intel, producătorul de procesoare din Santa Clara a anunțat că noua gamă de procesoare Skylake va beneficia de o „funcție de ascultare” mereu activă.

Ce se întâmplă în ultimul timp? Nu mai avem dreptul la viață privată? Până acum am aflat ca Facebook știe totul despre noi; ce muzică ne place, la ce filme ne uităm, ce am făcut și unde suntem. Conform articolelor de pe site-uri mari de știri it, Facebook furnizează date către NSA, însă este posibil ca acestea să fie și vândute către diferite terți.

Recent s-a lansat sistemul de operare Windows 10, care la rândul său ridică semne reale de întrebare în ceea ce privește confindențialitatea utilizatorului.

Mai nou, a apărut și acest procesor de la Intel, compania susținând că această funcție va facilita caracteristici din Windows 10 (sau mai exact, va ajuta mai mult la spionarea utilizatorilor). Intel spune că această funcție permite pornirea calculatorului printr-o comandă vocală precum „Hey Cortana”.

Intel a adăugat un nou procesor de semnal digital în interiorul cip-ului care îți va permite să deschizi laptop-ul din starea sleep. În Windows 8, Microsoft a adăugat un nou status de de putere pentru sistemul de operare, numit Connected Standby și se pare că noile procesoare Skylake vor folosi această funcție din Windows 10. În momentul în care laptopul s-a deschis, utilizatorul îl va putea controla prin comenzi vocale.

Problemele de confidențialitate cu privire la funcții similare nu sunt noi. Microsoft a întâmpinat probleme și la lansarea consolei Xbox One, senzorul Kinect având un mod de ascultare întotdeauna activ.

Un astfel de mod activ a fost prezent și pe prima generație de telefoane Motorola Moto X care a fost echipat cu un set de senzori dedicați și procesoare pentru comenzi vocale.

În ultimii ani, astfel de senzori pentru comenzi vocale au ajuns și pe smartphone-uri Android și chiar pe dispozitive iOS.

Tehnic vorbind, procesoarele Intel Core M au avut această caracteristică, însă activarea acesteia are loc din cauza sistemului de operare Windows 10, care vine la pachet cu asistentul virtual Cortana.

Ce părere ai?

Adaugă un comentariu